کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

وزیر بهداشت در مراسم بدرقه کاروان بهداشت و درمان:

امسال برای اولین بار زائران بیمار تا منزل توسط اورژانس همراهی می‌شوند

15 مهر 1398 ساعت 13:00

وزیر بهداشت گفت: تمام امکانات کشور را ضمن اینکه باید از درون مرزها از نظام سلامت حفاظت کنیم، برای خدمت گزاری به زائران اربعین حسینی بسیج کرده ایم و امیدواریم که امسال بهتر و زیباتر از سالهای گذشته، خدمتگزار زائران اربعین حسینی باشیم.


به گزارش پایگاه خبری خبردارو به نقل از وبدا، دکتر سعید نمکی در مراسم بدرقه کاروان تدبیر و امید به مرزهای غربی کشور، اظهار داشت: امسال برای اولین بار زائرانی که دچار مشکل و بیماری هستند، توسط اورژانس تا منزل همراهی خواهند شد تا هیچ زائری در کسالت و بیماری، احساس تنهایی نکند.

وی تصریح کرد: از همه دستگاه های همکار در ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به زائران اربعین حسینی از جمله ستاد کل نیروهای مسلح، بسیج جامعه پزشکی، سازمان بسیج، سازمان نظام پزشکی و دیگر سازمان های مردم نهاد تشکر می‌کنم.

او هنچنین تاکید کرد: امروز ما شاهد اعزام پرسنل عزیز اورژانس هستیم و امکانات مفصلی را از قبل برای خدمت‌رسانی به زائران عزیز تدارک دیده‌ایم. امسال خوشبختانه تیم‌هایی را که اعزام می‌کنیم بسیار مجهز تر از پیش هستند. حدود ۱۱۰۰ دستگاه آمبولانس برای ارایه خدمات به زائران اربعین حسینی اعزام می‌شوند و ۱۷ هزار نیرو به جز تعداد افرادی که درگیر درون مرزی هستند، همه در اختیار زوار حسینی خواهند بود.

وی افزود: چهار بیمارستان مجهز در مرزهای خروجی داریم و همچنین پیش بینی کرده‌ایم که حدود ۹۰ هزار زائر از کشورهای پاکستان و افغانستان از مسیر کشور ما عبور کنند. به همین دلیل در مرز میرجاوه نیز امکاناتی را برای خدمت رسانی به زوار خارجی اختصاص دادیم.

نمکی با بیان اینکه چهار بیمارستانی که در مرزهای عراق مستقر شده‌اند، بسیار مجهز هستند، گفت: در هر مرز هلیکوپتر اورژانس نیز مستقر است تا بیماران در اسرع وقت منتقل شوند و از حدود ۳۰ اتوبوس آمبولانسی که در کل این مجموعه بسیج خواهیم کرد، هفت آمبولانس در کشور عراق مستقر خواهیم کرد. در هر ۱۰ تا ۱۵ کیلومتر نیز یک آمبولانس مستقر می‌کنیم و هرچه به مرز نزدیکتر شویم این تراکم بیشتر خواهد شد.

وزیر بهداشت ادامه داد: در کنار ما، پرسنل نیروهای مسلح، بسیج جامعه پزشکی و نیروهای هلال احمر نیز همکاری خواهند دارند تا به صورتی هماهنگ بتوانیم خدمت رسانی‌های لازم به زائران را انجام دهیم.
وزیر بهداشت گفت: امسال کاری که به عنوان اولین بار انجام دادیم، این است که اگر زائری دچار مشکلی باشد، نیروهای بهداشتی و درمانی وی را تا درب منزل همراهی می‌کنند. از نظر دارو و تجهیزات پزشکی نیز همکاران ما به گونه‌ای بسیج هستند که با وجود تحریم‌ها کوچک‌ترین مشکل و کمبودی نخواهیم داشت.

وی با بیان اینکه در کنار این نیروها سه هزار اکیپ بهداشت محیط هم ارایه خدمت دارند، گفت: در کشور عراق با هماهنگی‌های انجام شده تیم‌های مشترکی برای نظارت بر مواد غذایی و عرضه آنها تدارک دیده شده است. در عین حال از زائرانی که در آیین بزرگ پیاده‌روی اربعین حسینی شرکت می‌کنند درخواست می‌کنیم که نکات بهداشتی را رعایت کنند.
وزیر بهداشت افزود: در تمام بیمارستان‌ها و پایگاه‌ها نیز امکانات آزمایشگاهی برای انجام آزمایش‌های مختلف و کنترل بیماری‌های واگیردار برقرار کرده‌ایم.

وزیر بهداشت با طرح این پرسش که چه شد که زیارت اهل بیت برای شیعه با همه سختی‌ها از قرن‌ها پیش به عنوان یک واجب تلقی شد؟ ، بیان کرد: در زیارتنامه ها می خوانید که وقتی شیعه به قبور مطهر اهل بیت می رسد، فریاد می زند که "اَشهَدُ اَنَّکَ قَد اَقَمتَ الصَّلاةَ وَ آتَیتَ الزَّکاةَ وَ اَمَرتَ بِالمَعروفِ وَ نَهَیتَ عَنِ المُنکَر؛" و بعد فریاد می زند " فَلَعَنَ اللَّهُ اُمَّةً قَتَلَتْكَ وَلَعَنَ اللَّهُ اُمَّةً ظَلَمَتْكَ وَلَعَنَ اللَّهُ اُمَّةً سَمِعَتْ بِذلِكَ فَرَضِیَتْ بِهِ" و این زمانی بود که آنها که به اهل بیت ظلم کرده و امامان شیعه را شهید کرده بودند و برای محو شدن کار زشت شان، بدترین نارواها رابه  امام شیعه نسبت می‌دادند.

دکتر نمکی اضافه کرد: وقتی به زیارت ائمه می‌رویم می‌گوییم که قاتلان شما دروغ می‌گویند و آنها شما را به شهادت رساندند و به ظالمان و قاتلان و افرادی که ظلم را شنیدند و ساکت ماندند، لعنت می‌فرستیم، آنها در راه زائران اهل بیت، حرامی و دزد و راهزن قرار می‌دادند تا شیعیان به قبور اهل بیت نرسند.

وی خاطرنشان کرد: در تاریخ تشیع، زیباترین بخش مربوط به افرادی است که خدمتگزاران طول راه زائران اهل بیت هستند. زمانی که زائران را زخم خورده و عاری از هرگونه راه توشه می دادند، افرادی که زائران را می پذیرفتند و به آنها خدمات می دادند،ز کار بسیار ارزشمندی دارند و خادمی زائران اهل بیت، یک تاریخ مفصل به ویژه در کشور ما دارد.

وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: بزرگترین چیزی که مرحوم مادرم به من آموخت، عشق به امام حسین(ع) بود. از 3-2 سالگی که بر روی پشت بام‌های گرم کاشان می‌خوابیدیم، زمانی که در اواسط شب تشنه از خواب بیدار می‌شدم، وقتی از کوزه آب می‌خوردم به من آموخت که بگویم فدای لب تشنه‌ات یا اباعبدالله الحسین(ع) و هنوز هم جرعه‌ای آب در خوشی و ناخوشی ننوشیده‌ام که نگویم فدای لب تشنه‌ات یا اباعبدالله الحسین(ع).

دکتر نمکی در پایان یادآور شد: بزرگترین خصیصه ای که مرحوم مادرم در دل من کاشت، عشق حسین(ع) بود و وقتی به ضریح اباعبدالله الحسین(ع) می رسم، مدهوش می‌شوم. زمانی که از حضرت زینب(س) پرسیدند که در کربلا چه دیدی گفت که به خدا به خدا به خدا جز زیبایی چیزی ندیدم و شاهدیم که بزگترین خصیصه عاشورا، عاشقی و دلبستگی است.

انتهای پیام


کد مطلب: 783

آدرس مطلب :
https://www.khabardaroo.ir/report/783/امسال-اولین-بار-زائران-بیمار-منزل-توسط-اورژانس-همراهی-می-شوند

خبر دارو
  https://www.khabardaroo.ir