کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

آبله میمون؛ از درصد مرگ و میر تا عوارض شدید

31 ارديبهشت 1401 ساعت 12:58

کارشناس ارشد اپیدمیولوژی گفت: درصد کُشندگی بیماری آبله میمون زیر یک درصد است اما عوارض شدید ناشی از آن مانند عفونت قرنیه باعث فوت بیمار می‌شود.


به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خبردارو؛ احمد مهری اپیدمیولوژیست و کارشناس بهداشت عمومی افزود: در این بیماری پس از التهاب غدد لنفاوی،آبله‌هایی در صورت، کف دست و پشت دست و زبان فرد ایجاد می‌شود. دوره کمون بیماری آبله میمون بین ۶ تا ۱۳ روز و در مواردی این دوره تا ۲۱ روز به طول انجامیده است و بعد از سه تا چهار هفته بیمار بهبود می یابد.

وی گفت: هنوز شواهدی نداریم که این بیماری قرار است تبدیل به یک‌اپیدمی شود، اما نظام مراقبت از بیماری‌های ایران باید هوشیار باشد و تمام رخداد‌ها را رصد کند. کشور‌های جهان نگران افزایش موارد این بیماری اند ولیکن انتقال ترس و استرس به مردم نسبت به این بیماری رویکرد غلطی است و باید مسیر درست کنترل بیماری را مبتنی بر شواهد طی کرد.

مهری اعلام کرد: مطالعات نشان می‌دهد که درصد کشندگی بیماری آبله میمون زیر یک درصد است و عوارض ناشی از آن مانند عفونت قرنیه و التهاب، ممکن است باعث فوت بیمار شود. درمان خاصی ندارد و به صورت علامتی، بیماران طی سه الی چهار هفته درمان خواهند شد.

وی گفت: انتقال از طریق قطرات تنفسی می تواند نگران کننده باشد. بسیاری از علائم اولیه بیماری آبله میمون شبیه به کرونا است. تشخیص این بیماری از طریق PCR اختصاصی و همچنین برخی علایم اختصاصی است. ابتلا به این بیماری از طریق گاز گرفتگی حیوان آلوده، تماس با حیوان بیمار و انتقال از طریق قطرات تنفسی بین دو انسان و مواردی به صورت ارتباط جنسی گزارش شده است.

احمد مهری عنوان کرد: در چند روز گذشته اخباری مبنی بر انتشار ویروس آبله میمون و شناسایی حدود ۱۰۰ مبتلای قطعی به این ویروس در چند کشور از جمله انگلیس، ایتالیا، اسپانیا، آمریکا و کشور‌های افریقایی گزارش شده است.


کد مطلب: 2986

آدرس مطلب :
https://www.khabardaroo.ir/news/2986/آبله-میمون-درصد-مرگ-میر-عوارض-شدید

خبر دارو
  https://www.khabardaroo.ir