۰
plusresetminus
تاریخ انتشارجمعه ۲۴ تير ۱۴۰۱ - ۱۹:۱۸
کد مطلب : ۳۲۶۲

واکسن تاریخ گذشته به هیچ وجه نباید استفاده شود

مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو گفت: اگر تاریخ دارو و واکسن منقضی شود به هیچ وجه نباید استفاده شود و بحث بی ضرر یا بی خطر بودن آن بی معنی است.
واکسن تاریخ گذشته به هیچ وجه نباید استفاده شود
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خبردارو؛ دکتر حمیدرضا اینانلو اظهار داشت: دارو و واکسن فراورده هایی هستند که نسبت به تاریخ انقضایشان باید کاملا دقت و حساسیت داشت.

وی گفت: تاریخ انقضای واکسن داخلی و وارداتی از سوی سازمان غذا و دارو بر اساس مستندات تولید کننده، تعیین و در روی لیبل به همراه کد UID در سامانه مرکزی تیتک ثبت می شوند، حتی اگر یک روز از مجوز سازمان غذا و دارو بگذرد، امکان ثبت در سیستم الکترونیک وجود نخواهد داشت و پیام خطای تاریخ منقضی بودن فرآورده صادر می شود.

دکتر اینانلو با اشاره به جدید بودن و کامل نشدن مطالعات پایداری واکسن های کووید۱۹، افزود: واکسن های کووید۱۹ در ابتدا با مدت زمان کوتاه پایداری مثلاً ۶ ماه توزیع می شدند که به مرور و با تکمیل تر شدن مطالعات پایداری و با ارائه مستندات و بررسی کارشناسی این زمان افزایش یافت. البته این وضعیت برای واکسن های با پلتفرم قدیمی نظیر پروتئین نوترکیب (واکسن های اسپایکوژن یا پاستوکووک پلاس) و یا فرم ویروس غیرفعال شده(واکسن کوویران برکت) قابل پیش بینی تر بود، زیرا پایداری محصولات مشابه قبلی اثبات شده است. 

مدیر کل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو گفت: ملاک ارائه مدت زمان پایداری واکسن ها، مستندات ارائه شده است، واکسن پاستوکووک فرم کانژوگه یک پروتئین (توکسوئید کزاز) و یک دامین پروتئین (آنتی ژن نوترکیب) بود که محصولی دقیقاً مشابه از قبل برای آن وجود نداشت. پس ارائه مستندات تکمیلی در سال جاری، تاریخ انقضای یک ساله برای این محصول مورد تأیید است همچنین در صورت تعهد بر تکمیل مستندات و مطالعه پایداری تا پایان ۲ سال، تاریخ روی بسته بندی درج و به مرور مطالعات تکمیلی دریافت می شود.

دکتر اینانلو خاطرنشان کرد: تاریخ مصرف واکسن های کووید۱۹ پس از بررسی مستندات تولید کننده و آزمایش های دقیق، توسط سازمان غذا و دارو تعیین می شود.
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما